Смесители за баня - видове

Смесители за баня - видове

Обикновено смесителите за баня остават незабележими и при един ремонт или обзавеждане на баня това е последното нещо, за което се сещаме. Но когато стигнем до избор на смесители за баня се оказва доста трудно. Смесителите за баня са много важна част обзавеждането на банята, те смесват топлата  и студената вода до достигане на желания резултат. Ние използваме смесителите за баня всекидневно ето затова е и важен и изборът им. Те трябва да са не само красиви, но и функционални. На пазара се предлагат много различни видове смесители за баня, но кои са най-подходящи за Вас?
Добре е преди да направим своя избор на смесители за баня да се знае точна каква мивка ще се използва, за да се прецени по нея видът на смесителя. Моделители смесители за баня в повечето случаи са ниски. Новите дизайни на мивки тип купа са предпоставка за по-високи смесители за баня. Смесители за баня може да се открият с една или две ръкохватки.
•    Смесители за баня с две ръкохватки
Има различни модели смесители за баня с две ръкохватки. Това са и първите измислени батерии. За съжаление при тях не може лесно да настроим желата температура и струя на водата. Доста лесно се изностват и замърсяват. Трява да се внимава да не се затягат прекалено силно.
•    Смесители за баня с една ръкохватка
Имат стилен дизайн. Само с едно движение в посока може да настроим желаната температура и струя, а след като се спре водата повторното пускане може да е със същата температура. Разбира се и те имат недостатъци един от тях е, че при честа употреба при някои модели лесно се разхлабва свързването между мивката и смесителя.
•    Термостатичните смесители за баня
Тези смесители имат фотоклетка и само с протягане на ръцете водата потича. Обикновено се използват в търговските центрове, обществени тоалетни. Недостатъкът на повечето от тези смесители за баня е, че ако спре тока няма как да работят, но технологиите са напреднали и вече има термостатични смесители за баня с батерия.

0

28 юни 2018

Още новини

Най-големият избор и промоционални цени на мебели за баня